Veel gestelde vragen

Wat kost een ontwerp? 

Er is geen vaste prijs voor het maken van een ontwerp. Er zijn starttarieven en afhankelijk van de details en de tijd die geïnvesteerd wordt krijg je een prijs. Het is dus altijd aan te raden om een offerte op maat aan te vragen zodat je de daadwerkelijke kosten weet. 

Wordt drukwerk kant en klaar geleverd? 

Dit kan, uiteraard zijn de kosten van het drukken voor je eigen rekening. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ontvang ik een proefdruk? 

Via de mail krijg je een proefdruk toe gestuurd. Deze dient goed gecontroleerd te worden. Eenmaal goedgekeurd, zijn aanpassingen nog wel mogelijk maar tegen een meerprijs. 

Wanneer moet ik betalen? 

Na akkoord van de offerte ontvang je de factuur per mail. Je dient 50% van het factuur bedrag te betalen voor ik aan het ontwerpen begin. Zodra de proefdruk akkoord is, dien je de overige 50% van de factuur te betalen. De volledige betaling dient binnen te zijn voordat ik de bestanden in de juiste formaten toestuur. De betaling voor drukwerk dient binnen te zijn voordat ik de bestelling naar de drukker stuur. 

Ik heb op internet een mooi ontwerp gezien, kan jij deze namaken? 

Het antwoord op deze vraag is heel makkelijk: Nee. Je kan een ontwerp van iemand anders wel meesturen als inspiratie voor de stijl die jij wilt. Echter zal ik altijd een nieuw ontwerp voor jullie maken. 

Hoe lang duurt het ontwerpproces? 

Dit verschilt per uiting en hier kan ik geen vaste tijd aan knopen. Dit hangt ook af van al lopende opdrachten en de hoeveelheid tijd die ik beschikbaar heb. Een ontwerp snel opleveren kan tot op zekere hoogte, uiteraard wel tegen meerprijs. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Lever je ook alleen een ontwerp, zodat ik zelf naar een drukker kan gaan? 

Dit kan, echter kan je niet op mij terugvallen als je het niet eens bent met de druk of hoe de kleuren uitvallen op papier. Dit kan alleen als je het drukwerk via mij hebt laten doen. Dan kan ik de kwaliteit beoordelen. Wanneer dit elders wordt gedaan kan dit niet. 

Ik heb zelf al een ontwerp gemaakt, kan jij dit voor mij laten drukken? 

Nee, hiervoor dien je zelf een drukkerij te zoeken. 

In welke formaten kan je bestanden aanleveren? 

Dit kan in Ai., PDF, PSD, JPG, JPEG, PNG

Neem je ook spoedopdrachten aan? 

Als je met spoed een aanvraag wilt doen, informeer dan even naar de mogelijkheden. Ik kan dan kijken of ik ruimte heb in mijn planning om aan de wens te voldoen. Er dient dan wel rekening gehouden te worden met een meerprijs vanwege het korte tijdsbestek waarin de opdracht moet worden opgeleverd en deze opdracht prioriteit krijgt boven andere lopende opdrachten. 

Staat je vraag er niet tussen? 

Stuur gerust een mailtje naar info@natasjaweidijk.nl en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.